Odlične cene .eu domen ob dnevu Evrope!

30.04.2019

Samo v času med 2.5.2019 in 11.5.2019 vam ponujamo izredno ugodno ceno ob registraciji .eu domen za obdobje 10 let.
 
Ponudba je omejena na registracije novih .eu domen, ne pa tudi za podaljšanja oziroma prenose obstoječih domenskih imen. Akcija poteka od 2.5.2019 od 00:00 ure pa do 11.5.2019 do 23:59.
 
Izkoristite izjemno priložnost in si zavarujte svoje ime na spletu ter pokažite svojo evropsko identiteto. 
 
Za več informacij nam pišite na support@hosterdam.com.

Prihaja GDPR

25.05.2018

Z današnjim dnem prihaja v veljavo nova splošna uredba o varstvu osebnih podatkov, imenovana s kratico GDPR. Na Hosterdamu spoštujemo zasebnost vsake naše stranke in uporabnika, ki koristi naše storitve, zato nam je izredno pomembno, da z vašimi osebnimi podatki upravljamo skrbno in z uporabo ustreznih tehničnih in organizacijskih postopkov vašo zasebnost zaščitimo. 

Ker so vaši podatki vaša izbira, vas želimo obvestiti katere vaše podatke zbiramo, za kaj jih potrebujemo ter na kakšen način jih obdelujemo. Hkrati bi vam želeli predstaviti vaše pravice glede obravnave vaših podatkov. Podrobne informacije si lahko preberete v novem pravilniku, ki je skladen z novo uredbo in dostopen na tej povezavi

V primeru vprašanj smo vam seveda kadarkoli na voljo na elektronskem naslovu support@hosterdam.com, kjer bomo na vaša vprašanja skušali odgovoriti kolikor hitro bo mogoče in skladno z zakonodajo.

 

Vaša ekipa Hosterdam

 

Priloge:

Obvestilo o spremembah politik varstva podatkov

Akcijske cene .eu domen

03.04.2018

Samo za omejen čas vam od 4.4.2018 do 13.4.2018 na Hosterdamu ponujamo izjemno akcijo registracije .eu domen. Za 10 let samo 10€. 

Ponudba akcijskih cen je omejena na registracije novih .eu domen in ne za podaljšanja oziroma prenose obstoječih domenskih imen. Akcija bo aktualna od 4.4.2018 od 10:00 ure zjutraj pa do 13.4.2018 do 09:00. 

Izkoristite izjemno priložnost in si zavarujte svoje ime na spletu ter pokažite svojo evropsko identiteto. 

Za več informacij nam pišite na support@hosterdam.com.

Vaša ekipa Hosterdam

Dvig cen domenske končnice .net

26.01.2018

Obveščamo vas, da se s koncem januarja, 31.1.2018, dviguje cena domenske končnice .net. Verisign, ki upravlja z .net registrom namreč dviguje nabavne cene, kar posledično pomeni podražitev cen novih registracij, podaljšanja in prenosov pod domensko končnico .net.

V kolikor vam vaša .net domena kmalu poteče ali bi želeli registrirati novo je sedaj še čas, da to storite po nižji ceni. 

 

Lep pozdrav
Ekipa Hosterdam

Okrnjene storitve .si domen

28.03.2014

Cenjene stranke!
 
Obveščamo vas, da bodo zaradi nadgradnje Arnesovega sistema v času od 29.3.2014, 9:00h do 31.3.2014, 12:00h okrnjene naslednje storitve, ki se navezujejo na .si domene:
 • registracija domen,
 • podaljšanje domen,
 • prenosi domen,
 • spremembe domenskih strežnikov,
 • spremembe kontaktnih podatkov.
 
Neokrnjeno bodo delovale naslednje storitve:
 • vrhnji DNS,
 • WHOIS,
 • spletne strani registra,
 • spletno preverjanje DNS strežnikov.
 
Naročila zgoraj omenjenih storitev bodo v tem času sprejeta, izvedena pa bodo 1.4.2014. Domene, ki so v postopku prenosa ali izbrisa bodo prekinjene. Prenos oziroma izbris bo potrebno aktivirati ponovno.
 
Lep pozdrav,
Ekipa Hosterdam

Preverite NOVOSTI na DNSsiel.si

20.02.2014

Sistem sedaj omogoča prenos domen/zapisov med uporabniki, hkrati smo odpravili odkrite napake po prenovi in izboljsali hitrost delovanja.

http://dns.siel.si

Brezplačno DNS gostovanje

20.11.2013

Tako našim strankam, kot tudi vsem ostalim omogočamo BREZPLAČNO DNS gostovanje na naših strežnikih.
 
DNS stežniki so redundančni na treh različnih lokacijah:
 
 • dns1.siel.si

Lokacija: Ljubljana, Slovenija

 

 • dns2.siel.si
Lokacija: Nürnberg, Nemčija
 
 • dns3.siel.si
Lokacija: Maribor, Slovenija
 
Omogočamo vam urejanje A, MX, CNAME, TXT, SPF, AAAA in SRV zapisov.


Prenovljen izgled HOSTERDAMA!

15.10.2013

Z dnem 15.10.2013, smo pripravili popolnoma spremenjeno in uporabniku prijaznejšo spletno stran. Stran je prilagojena uporabnikovim željam, hkrati pa smo pripravili novo rubriko "NAMIGI" s pomočjo katere boste v prihodnje lahko našli odgovor na vsako vprašanje, ki se vam poraja.Siel d.o.o. je postal član RIPE NCC

14.10.2013

 
Postali smo član PIPE NCC in pridobili status LIR, kar nam omogoča lastni IPv4 in IPv6 prostor.
 
Sedaj omogočamo pridobitev več IP naslovov hkrati pa smo postali popolnoma neodvisni od srežniških centrov.
 


Hosterdam in piškotki

13.10.2013

Z dnem 15.6. je stopil v veljavo ZEKom-1, ki onemogoča piškotke. 
Zato vas na naši spletni strani ob vašem prvem obisku pričaka slasten piškot, ki vas vljudno vpraša ali se z njegovimi pogoji strinjate. (priskrbite si ga tudi vi!)


Poletna akcija se nadaljuje!

01.07.2013

Z vročim poletjem se nadaljuje tudi Hosterdamova poletna akcija v sodelovanju s Termami Olimia. Celoten mesec julij vam nudimo posodobljeno akcijsko ponudbo, ki je sedaj še dostopnejša. Ob zakupu kateregakoli paketa spletnega gostovanja ali pri zakupu VPS strežnika, vam podarimo brezplačno karto za obisk Termalnega parka Aqualuna - Terme Olimia. Zagotovite si kvalitetno in varno gostovanje ter si ob tem privoščite še prijetno osvežitev v prvovrstnih termah.

Več o naših storitvah si lahko ogledate na tej povezavi.

Dodatne poletne ugodnosti!

12.06.2013

Obetajo se vroči dnevi, zato smo za vas pripravili tudi vročo ponudbo. Vsem obstoječim in bodočim strankam nudimo enkratni popust v vrednosti 20%. Popust velja za vsa nova naročila paketov spletnega ter VPS gostovanja.
 
Akcija velja od 12.6.2012 do 13.7.2012. 
 
Popust aktivirate med postopkom naročila s kodo: Hosterdam-poletje-2013
 
Za več informacij vam je na voljo naša podpora http://www.hosterdam.com/content/kontakt/.


Donacija fundaciji FreeBSD

13.12.2012

Hosterdam uporablja tudi odprtokodne rešitve, v največji meri pa brezplačen operacijski sistem FreeBSD. V zahvalo in z željo, da bi se FreeBSD razvijal še naprej, smo dali prispevek FreeBSD fundaciji. Upamo, da se bo še več uporabnikov FreeBSD odločilo enako.

http://www.freebsdfoundation.org/donate/

Hosterdamove jesenske ugodnosti

09.10.2012

Prišla je jesen in z njo nove ugodnosti. Vsem obstoječim in bodočim strankam nudimo enkratni popust v vrednosti 20%. Popust velja za vse pakete spletnega ter VPS gostovanja.

Akcija velja od 09.10.2012 do 18.10.2012. 

Popust aktivirate med postopkom naročila s kodo: Hosterdamova-jesen-2012

Za več informacij vam je na voljo naša podpora http://www.hosterdam.com/content/kontakt/.

Motene Arnesove storitve v četrtek, 5. 7. 2012

03.07.2012

Obveščeni smo bili, da bodo zaradi nadgraditve usmerjevalnikov v Arnesovem omrežju v četrtek, 5. 7. 2012, med 5:30 in 7:00, motene vse storitve registra.si: EPP strežnik, WHOIS, vpis v DNS, Mat-si. Za neprijetnosti se vam v naprej opravičujemo in se zahvaljujemo za razumevanje.

Obnovljena ponudba spletnega gostovanja!

07.06.2012

Ker smo našo ponudbo želeli narediti še bolj vročo, smo paket spletnega gostovanja opremili z novo funkcionalnostjo.

Sedaj lahko sami izbirate količino domen za vaše spletno gostovanje. Nudimo pet različnih količin. Tako bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki želijo samo eno domeno ali pa iščejo podporo večjega števila domen. 

Izbor smo uredili tako, da nakup še naprej ostaja prijazen in izjemno enostaven.

Vtisi z Webmaster Piknika 2012

29.05.2012

19. maja se je pri idilični Čolnarni Trboje odvijal šesti Webmaster piknik. Vreme je bilo odlično, ogreli smo igrišče za odbojko, se najdeli in spoznavali ljudi, ki jih sicer spremljamo preko spleta.

Se vidimo (spet) prihodnje leto.

Zavarujte svojo spletno stran!

13.10.2011

 

V sodelovanju s podjetjem SecuCertvam predstavljamo dodatno zaščito za vašo spletno stran, ki ščiti tako vas kot obiskovalce vaše spletne strani.

 • Bodite obveščeni, ko vam nekdo ukrade spletno stran!
 • Bodite obveščeni, kadar stran ni delujoča!
 • Uporabnikom dajte zagotovilo, da so obiskali vašo stran in ne njene kopije!

Spletna stran in njeno lastništvo sta s SecuCert™ certifikatom na nedvoumen način označeni.

Tako označena spletna stran predstavlja uskladitev z zakonskimi zahtevami EU direktiv in lokalne zakonodaje, obenem pa povečuje zaupanje obiskovalcev.
 


Za več informacij nas pokličite na številko 03 777 30 30.

Hosterdam je posodobil svojo ponudbo!

14.09.2011

Cenjene stranke!

Z velikim veseljem vam sporočamo, da smo našo ponudbo posodobili. Cene spletnega ter VPS gostovanja so sedaj še ugodnejše.

 

Paket VPS smo za vas opremili z nadzorno ploščo DirectAdmin ter dodatno zvišali kapaciteto prostora na disku. Ker želimo našim strankam najbolje, smo ceno paketa znižali. Še vedno nudimo tudi kompleksnejše VPS rešitve, ki pa niso del naše splošne ponudbe. Dodatne storitve so vam na voljo po predhodnem dogovoru.

 

Cenjene obstoječe stranke obveščamo, da jim bodo nove cene pričele veljati v naslednjem obračunskem obdobju. Vsem obstoječim strankam, ki imajo zakupljeno spletno ali VPS gostovanje smo dodelili tudi dobropis, ki bo v račun vključen v naslednjem obračunskem obdobju. 

 

Ekipa Hosterdam

 

Sprememba paketa spletnega gostovanja!

11.04.2011

Cenjene stranke!

Z veseljem vam sporočamo, da smo pri obnovitvi paketa spletnega gostovanja prisluhnili vašim potrebam in željam, ter paket temu primerno priredili. Storitev spletnega gostovanja sedaj omogoča gostovanje do 10 domen. Cena in ostali parametri ostajajo nespremenjeni. Še vedno vas ne bomo omejevali.

Brezplačna domena je bila iz naše ponudbe odstranjena.

Ekipa Hosterdam

Novo v Sloveniji!

28.03.2011

Pozdravljeni na straneh Hosterdama.

Hosterdam predstavlja novo obliko spletnega gostovanja in VPS gostovanja v Sloveniji. Neomejeni paket gostovanja po konkurenčni ceni ter popolnoma prilagodljiva VPS gostovanja. Nudimo tudi ugodno registracijo številnih domenskih končnic.
Vključite si lahko tudi napredno backup storitev, ki jo priporočamo pri naročilu skupaj s spletnim gostovanjem ter VPS gostovanjem.

Naši strežniki se veselijo vaših vsebin.

Ekipa Hosterdam
 

Strinjam se z uporabo piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Hosterdam